Huawei, Çerezleri ve Benzeri Teknolojileri Nasıl Kullanır

Çerezler ve benzer teknolojiler nedir?

Çerez, bir web sunucusu tarafından bir bilgisayar veya mobil cihazda saklanan bir metin dosyasıdır, çerezin içeriği yalnızca çerezi oluşturan sunucu tarafından alınabilir ve okunabilir. Çerezler tarayıcıya veya kullandığınız mobil uygulamaya özgüdür. Çerez içerisindeki metin genellikle tanımlayıcılardan, site adlarından ve bazı sayı ve karakterlerden oluşur.

Çerezlere benzer şekilde, yerel olarak paylaşılan nesneler ("Flaş çerezler" olarak da bilinir) ve HTML5 yerel depolama alanı cihazınızdaki bilgileri saklar, etkinlikleriniz ve tercihlerinizle ilgili bazı bilgileri kaydedebilir.

Bu web sitesinde çerezlerin yanı sıra web işaretleri ve piksel etiketleri de kullanırız. Bir web işaretçisi genellikle, web sitesine veya e-postaya göz attığınızda cihaz çerezlerini tanımlamak için bir web sitesine veya e-postaya gömülü elektronik bir grafik resimdir. Piksel etiketleri, e-postaları size okunabilecek şekilde göndermemizi ve onları açıp açmadığınızı görmemizi sağlar. Örneğin, Huawei'in size gönderdiği bir e-postada Huawei web sayfalarından birine yönlendiren, tıklayarak açabileceğiniz bir URL olabilir. Bağlantıya tıklarsanız, Huawei ziyaretinizi izleyerek ürün ve servis tercihlerinizi öğrenmemize ve müşteri hizmetlerimizi geliştirmemize yardımcı olur. E-postalar aracılığıyla takip edilmek istemiyorsanız e-posta aboneliğinizi sonlandırabilirsiniz.

Huawei, bu web sitesinde şu çerez türlerini kullanır:

Analiz çerezleri

Analiz çerezleri nedir ve reddedebilir miyim?

“Performans çerezleri”, “ölçüm çerezleri” veya “istatistiksel çerezler” olarak da bilinen bu çerezler, ziyaretleri ve ziyaretçi kaynaklarını saymamıza izin verir, böylece sitemizin performansını ölçebilir ve iyileştirebiliriz. Hangi sayfaların popüler olduğunu bilmemize yardımcı olur ve ziyaretçilerin site içinde nasıl davrandığını ölçmemize yardımcı olur. Huawei bu çerezlerden aldığı verileri isimsiz toplar, bunlar kişisel veriler değildir. Bununla birlikte, Google Analytics bu istatistiksel servisleri sunan üçüncü taraf olup, web sitemizin ziyaretçileri hakkında toplanan verileri tarafımıza sunmak amacıyla size ait kişisel verileri işlemektedir.

Bu çerezleri, ziyaretçilerin web sitemizle nasıl etkileşime girdiğini, örneğin, kullanıcıların belirli sayfalardan ayrılıp ayrılmadığını veya sorun yaşayıp yaşamadığını anlamak için kullanırız. Bu çerezleri, web sitesinin performansını izlemek için meşru menfaatlerimizin bir parçası olarak kullanıyoruz.

Çerez Ayarlarınızı değiştirerek bu çerezleri istediğiniz zaman reddedebilirsiniz.

Google Analtics

Google Analytics, çerezleri ziyaretçilerin web sitesini nasıl kullandıklarını analiz etmek amacıyla kullanır. Bu web sitesini kullanımınızla ilgili bilgiler (IP adresiniz dahil) Google'a aktarılarak Google tarafından ABD'deki sunucularda saklanmaktadır. IP adresi kullanımı hakkında daha fazla detay için burayı tıklayabilirisiniz.

Google bu bilgileri web sitesini kullanımınızı değerlendirmek, Şirket için web sitesi faaliyetini derlemek ve web sitesi faaliyeti ve internet kullanımıyla ilgili başka hizmetler sağlamak amacıyla kullanacaktır, fakat IP adresinizi Google tarafından depolanan diğer verilerle eşleştirmeyecektir.

Google Analytics kullanımı hakkında daha fazla bilgi için burayı tıklayabilirsiniz.

Google istediğiniz zaman çerezleri reddetmenize izin verir, çerez ayarlarını değiştirme hakkında daha fazla bilgi almak için burayı tıklayın.

Google Optimize, Google Analytics çerezlerinden yararlanarak içerik çeşitlemeleri yaratmak, kişiye özel reklam gösterimi yapmak gibi çözümler sunar. Google Optimize çerezleri hakkında daha fazla bilgi için lütfen buraya tıklayın.

Microsoft Clarity

Clarity, typcript ile yazılmış açık kaynaklı bir davranış analizi kitaplığıdır ve iki temel amacı vardır: gizlilik ve performans.

Kullanıcıların web sitenizi tüm modern cihazlarda ve tarayıcılarda nasıl görüntülediğini ve kullandığını anlamanıza yardımcı olur. Kullanıcıların web sitenizde nasıl gezindiğini, nasıl etkileşimde bulunduğunu ve göz attığını anlamak, kullanıcılarınız hakkında yeni bilgiler edinmenizi sağlayar. Kullanıcılarınızla empati kurmak ve özelliklerin nerede sorun yaşadığını veya nerde sorunsuz ilerlediğini görmeyi mümkün kılar.

Microsoft'un davranış analizi çözümünü destekleyen kodla aynı kod kullanılmaktadır. Daha fazla bilgi almak için burayı tıklayabilirsiniz.

Clarity, hassas verileri dikkatli bir şekilde işler. Varsayılan olarak sayfadaki hassas içerik, sunucuya yüklenmeden önce maskelenir.

GDPR uyumluluğu hakkında daha fazla bilgi almak için burayı tıklayın.

Gizlilik Politikasını öğrenmek için Kullanım Koşullarını inceleyin.

Clarity, verileri California Tüketici Gizliliği Yasasına (CCPA) uygun olarak işler. Daha fazla bilgi için burayı tıklayın.

Bu proje, Microsoft Açık Kaynak Davranış Kuralları'nı benimsemiştir. Daha fazla bilgi için Davranış Kuralları SSS bölümünü inceleyin.

Google Optimize

Google Optimize, web sayfalarının varyantlarının test edilmesine ve belirtilen bir hedefe göre nasıl performans gösterdiklerini analiz etmeye olanak tanır. Optimize, denemelerin sonuçlarını izler ve hangi varyantın en iyi olduğunu gösterir.

Google Optimize, web sitelerindeki kullanıcı etkileşimlerini ölçmek için Google Analytics çerezlerini kullanır.

Optimize kullanan web siteleri için, burada açıklanan Google Analytics çerezlerine ek olarak başka çerezler de kullanılır.

Daha fazla bilgi için lütfen çerez politikasını okuyun.

Analiz çerezlerini neden kullanıyoruz?

Analiz çerezlerini ölçüm ve analiz yapmak amacıyla kullanırız. Bu çerezler örneğin şunları anlamamızı sağlar:

- Kullanıcıların web sitemize girmeden önce hangi web sitelerini ziyaret ettiğini; örneğin, ziyaretçilerin doğrudan web sitemize mi geldiği yoksa bir arama motoru veya sosyal medya yayınından gelen bağlantıyı tıklayarak mı geldiğini anlarız.

- Web sitemizdeki hangi sayfaların en popüler hangilerinin en az popüler olduğunu, ziyaretçilerin her sayfada ve sayfanın her bir bölümünde ne kadar zaman geçirdiğini veya hangi bağlantılara tıkladığını anlarız.

- Sitemize erişmek için kullanmak istediğiniz cihaz bilgilerini; örneğin, cihazın markası ve modelini, hangi tarayıcı ve işletim sistemini kullandığınızı anlarız.

- Sitemize gelen ziyaretçinin demografik bilgilerini; örneğin, web sitemizin ziyaretçilerinin yüzde kaçının kadın veya erkek olduğunu, yaş aralıklarını ve fotoğrafçılık ve teknoloji gibi ilgi alanlarını anlarız.

Analiz çerezleri hangi verileri toplar ve kullanır?

Normal şartlarda çerezler tek başlarına yalnızca bir kimlik kodu kaydedecektir. Ancak, bu kimlik kodu Google’a ait analiz sunucularına bağlıdır. Bu sayede, Google’ın web sitesine nasıl göz attığınıza ilişkin bir profil oluşturmasını sağlamaktadır. Tarayıcı detayları, siteye ve bulunduğu yere erişmek için kullanılan cihazın teknik ayrıntıları da dahil olmak üzere okunan çerezin bir sonucu olarak işlenir.

Huawei, istatistiksel çerezlerle herhangi bir kişisel veri toplamaz. Genel olarak web sitemizin ziyaretçileri hakkında toplanmış veriler alıyoruz. Ancak Google, bu toplu istatistikleri bize sağlamak için kişisel verilerinizi işlemektedir. Ayrıca, diğer web siteleri Google Analytics’i de kullandığından, Google yalnızca web sitemizi nasıl kullandığınıza değil, aynı zamanda Google Analytics’i kullanan diğer pek çok web sitesini nasıl kullandığınıza da sahip değildir. Google, sizin hakkınızda daha ayrıntılı bir profil oluşturmak için, tarama sırasında Google hesabınıza giriş yaptıysanız, çerez bilgilerinizi hesap bilgilerinizle bağlayabilir. Google’ın kişisel verilerinizi nasıl işlediği hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen Google’ın Gizlilik Politikası’nıinceleyin. AT Internet'in kişisel verilerinizi nasıl işlediği hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen AT Internet'in Gizlilik Politikası'na bakın.

Bu verileri ne kadar süre saklarız?

Analiz çerezlerinin saklanacağı süre, çerezin amacına göre 24 saat ile 24 ay arasında değişir. Örneğin, bazı çerezler sizi web sitesinin o günkü benzersiz kullanıcılarından biri olarak hatırlamamız için yalnızca 24 saat saklanır. Diğerleri ise 24 aya kadar saklanabilir. Örneğin, hangisinin daha iyi çalıştığını ve daha popüler olduğunu görmek için aynı web sayfasının iki sürümünü yayınlayabiliriz; bu durumda bir çerez sayfanın a sürümünü mü yoksa b sürümünü ziyaret ettiğinizi hatırlar ve sonraki ziyaretlerinizde de aynı sürümü görmenizi sağlar, böylece a/b testinden net veri sonuçları elde ederiz.

(1) Web site altyapısı sağlayıcı: Üçüncü kişi web site altyapısı sağlayıcılarını web sitemizi kurmamıza ve yönetmemize yardımcı olmaları amacıyla kullanırız. Çerez verileri güvenli bir şekilde bu sağlayıcıların sunucularında saklanır.

(2) Analitik çerez tedarikçileri: Google Analytics kullanıyoruz. Google, size ait istatistiksel çerezleri ayarlar ve kişisel verilerinizi işler. Google’ın kişisel verilerinizi nasıl işlediği hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen Google’ın Gizlilik Politikası’nı inceleyin.

(3) Servis sağlayıcılar: Ek olarak, bize hizmet veren üçüncü kişi sağlayıcıları çerez kimliğinizle bağlantılı verilere erişebilir. Çerezlerimizi yönetmek için üçüncü kişi medya ajansları kullanırız.

(4) Grup İçi: Global ana merkezimiz (Huawei Device Co., Güney Fabrikası B2 Alanındaki 5 Nolu Fabrikanın Ltd. Şti., Proje 1), No.2 Xincheng Bulvarı, Songshanhu Yüksek Teknoloji Sektörü Geliştirme Bölgesi, Dongguan Şehri, Çin Halk Cumhuriyeti ) web sitemiz ziyaretçilerinden toplanan verileri genel olarak ele alır, ancak hiçbir şekilde kişisel veri toplamaz.

Servis sağlayıcılarımız tarafımızca dikkatlice seçilmiş ve görevlendirilmiştir, talimatlarımıza sözleşmeyle bağlıdır ve verilerinizi başka hiçbir amaçla işlemeyecektir.

Reklam çerezleri

Reklam çerezleri nedir ve reddedebilir miyim?

Reklam çerezlerini internetteki etkinlikleriniz ve ilgi alanlarınız hakkında bilgi toplamak için kullanır, size profilinize ve ilgi alanlarınıza en uygun reklamları sağlarız. Bu çerezler sitemiz genelinde reklam iş ortaklarımız tarafından ayarlanır. İlgi alanlarınızın profilini çıkarmak ve size diğer web sitelerinde profilinizle alakalı reklamlar göstermek için kullanılır. Sosyal medyadaki "Beğen" ve "Paylaş" düğmelerine bağlı sosyal medya çerezleri de kullanırız.

Bu çerezleri size profilinizle alakalı reklamlar göstermek, aynı reklamı tekrar tekrar göstermemek ve sosyal medyadaki "Beğen" veya "Paylaş" düğmeleri üzerinden içeriğimizle etkileşim kurmanızı sağlamak için kullanırız. Reklam çerezleri yalnızca web sitemizi ilk ziyaret ettiğinizde kabul ediyorsanız cihazınıza ayarlanır.

Reklam çerezlerini neden kullanıyoruz?

Reklam çerezlerini internette gezinme davranışınızın bir modelini oluşturmak için kullanırız, böylece reklamlarımızı sizinle ne kadar alakalı olduklarına göre gösterebilir veya sınırlandırabiliriz. Sosyal medya çerezlerini, sosyal medyada Huawei markasıyla ve "Beğen" veya "Paylaş" düğmeleri üzerinden içeriğimizle etkileşim kurabilmeniz için kullanırız.

Reklam çerezleri hangi verileri toplar ve kullanır?

Reklam çerezleri, bir profille ilişkilendirilmiş benzersiz kimlikleri reklam ortaklarımızın sunucularında saklar. Bu profiller, tarayıcı davranışınızı ve sitede gerçekleştirdiğiniz etkinlikler (tıkladığınız bağlantı veya düğmeler) gibi tarayıcı bilgilerinize bağlı etkinliklerin yanı sıra cihazınız ve konumunuzla (IP adresinize göre) ilgili teknik özellikleri kaydeder. Google'ın reklam çerezleri, web sitemizdeyken Google hesabınıza giriş yaptıysanız, hakkınızda daha ayrıntılı bir profil oluşturmak için Google Kimliğine de bağlanabilir.

Diğer pek çok web sitesi de reklam çerezleri kullandığından reklam iş ortaklarımız yalnızca web sitemizi değil, diğer web sitelerini de nasıl kullandığınıza ilişkin bir profile sahip olur. Böylece reklamverenler yaşınız, cinsiyetiniz, ilgi alanlarınız, etkileşim düzeyiniz, ağınız ve tarayıcınız dahil sizinle ilgili çok ayrıntılı bir profil oluşturabilir.

Sosyal medya çerezleri IP adresinizi ve tarayıcı dizenizi toplar ve bunu çerezde yerleşik bulunan sosyal medya sitesine geri göndererek sosyal medya sitesinin sitemizi ziyaret ettiğinizi bilmesini sağlar. Bu, söz konusu sosyal medya sitesinde hesabınız olup olmadığına bakılmaksızın uygulanır.

Bu verileri ne kadar süre saklarız?

Reklam çerezlerinin saklanma süresi, spesifik reklam kampanyalarımızın uzunluğuna (örneğin, belirli bir rekabet içinde olup olmadığımıza veya cihazlarımızda daha uzun süreli bir kampanya yayınlama durumumuza) bağlı olarak 30 gün ile 2 yıl arasında değişir.

Google Etiket Yöneticisi (Google Tag Manager)

Google Etiket Yöneticisi (Google LLC), Google LLC tarafından sağlanan bir etiket yönetimi hizmetidir. Bu web sitesi Google Etiket Yöneticisi kullanır. Google Etiket Yöneticisi ("GTM"), JavaScript ve HTML etiketlerinin izleme ve analizi için web sitemize hızla yerleştirilmesine ve güncellenmesine olanak tanıyan bir Etiket Yönetim Sistemidir. Google Analytics, Facebook, Twitter, LinkedIn, Yandex Metrica'yı dahil etmek için web sitemizde GTM kullanıyoruz.

Toplanan Kişisel Veriler: Çerezler ve Kullanım Verileri İşleme yeri: Amerika Birleşik Devletleri - Gizlilik Politikası. Gizlilik Kalkanı katılımcısı.

Bu, Kullanıcı Verilerinin bu hizmetlerden geçmesine ve potansiyel olarak bu verilerin saklanmasına neden olur. Devre dışı bırakma gerçekleştirdiyseniz, GTM bu devre dışı bırakmayı dikkate alır. GTM’nin gizlilik uygulamaları hakkında daha fazla bilgi için lütfen buradaki gizlilik ve kullanım şartlarına bakın.

Google Yeniden Pazarlama Reklamları

Google yeniden pazarlama reklamları özelliği (web yeniden hedefleme reklamları olarak da bilinir) ziyaretçilerimizin Google Görüntülü Reklam Ağı'nda reklamlar oluşturmasına ve yönetmesine olanak tanır. Bir ziyaretçi bu özelliği kullanmayı seçtiğinde, Huawei söz konusu ziyaretçinin sitesine snippet aracılığıyla bir Google izleme pikseli yükler. Snippet ayrıca, ziyaretçinin sitesinin Google yeniden pazarlama reklamları özelliği ile yerleştirilen reklamlar aracılığıyla site son kullanıcılarını tanıyan bir Huawei çerezi ayarlamasına da olanak tanır. Bu teknolojiler, reklam kampanyalarının Google Görüntülü Reklam Ağı'na yerleştirilmesini kolaylaştırır ve Huawei'nin ziyaretçilerimize bu reklam kampanyalarının performansı hakkında rapor sunmasını sağlar. Bu çerezleri reddetmek için lütfen buradaki ilgili devre dışı bırakma bağlantısını tıklayın.

Sosyal Medya Çerezleri

Sosyal medya çerezleri, kullanıcıların Facebook, Instagram ve Twitter gibi sosyal medya ile daha kolay etkileşim kurmasına olanak tanır. Sosyal medya çerezleri kontrol edilmiyor ve sosyal medya hesaplarınıza erişmemize izin verilmiyor. Çerezler hakkında bilgi için lütfen ilgili sosyal medya platformunun gizlilik politikalarına bakın.

Facebook Reklamları

Reklamlarımızı size ulaştırmak için Facebook’un hizmetlerini kullanıyoruz. Facebook'taki reklam tercihi ayarlarınızı kullanarak Facebook'un size reklam göstermek için verileri nasıl kullandığını kontrol edebilirsiniz. Facebook'un kişisel bilgileri nasıl kullandığı hakkında daha fazla bilgiye çerezler, reklamlar ve tercihlerden edinebilirsiniz.

Facebook reklam tercihlerinizde, reklamların size 'ilgi alanlarına' veya belirli reklamcılara göre sunulabileceğini göreceksiniz ve her ikisi için reklam tercih ayarlarınızı yönetebileceksiniz.

Ayrıca, reklam tercihlerinizi yapılandırmak için cihaz ayarlarınızı da kullanabilirsiniz.

Hedefli reklam almamayı tercih ettiğinizde, Facebook'taki "ilgi alanları" ayarlarınız ilişkili olduğumuz bir kitle segmentiyle (Facebook tarafından önceden tanımlanmış) eşleşmişse, bizden hedeflenmemiş çevrimiçi reklamlar görmeye devam edebilirsiniz. Bu tür reklamların gösterimi biz değil, Facebook tarafından kontrol edilmektedir.

Twitter Reklamları

Web sitemiz, Twitter Inc., 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, CA 94103, ABD ("Twitter") tarafından işletilen Twitter mikroblog eklentilerini kullanan bir tarayıcı penceresine bağlanır. Eklentiler, örneğin mavi bir "Twitter kuşu" şeklinde bir Twitter logosu ile işaretlenmiştir. Twitter eklentilerine ve görünümlerine genel bir bakış burada bulunabilir.

Veri toplamanın amacı ve kapsamı ve verilerin Twitter tarafından daha fazla işlenmesi ve kullanılması ve ayrıca gizliliğinizin korunması için ilgili haklarınız ve ayar seçenekleriniz hakkında daha fazla bilgi için lütfen Gizlilik Politikası ve Twitter Çerezlerine bakın.

LinkedIn Reklamları

Web sitemiz, LinkedIn Corporation, 2029 Stierlin Court, Mountain View, CA 94043, ABD (bundan böyle "LinkedIn" olarak anılacaktır) tarafından sağlanan LinkedIn eklentilerini kullanan bir tarayıcı penceresine bağlantı vermektedir.

Veri toplama, yasal ve ayar seçeneklerinizle ilgili ayrıntı bilgi için buradan LinkedIn'i ziyaret edebilirisiniz.

Üçüncü kişilerle veri paylaşır mıyız?

(1) Web site altyapısı sağlayıcı: Üçüncü kişi web site altyapısı sağlayıcılarını web sitemizi kurmamıza ve yönetmemize yardımcı olmaları amacıyla kullanırız. Çerez verileri güvenli bir şekilde bu sağlayıcıların sunucularında saklanır.

(2) Analitik çerez tedarikçileri: Google, Facebook, Twitter, LinkedIn gibi bir dizi üçüncü tarafça ayarlanan reklam çerezlerini kullanıyoruz. Huawei olarak, yukarıdaki şirketlerle ortak bir veri denetleyicisiyiz, çünkü onların çerezlerini web sitemize uygulamayı seçiyoruz, bu üçüncü tarafların sitemizi ziyaret ettiğinizde sizinle ilgili veri toplamasını sağlıyoruz.

(3) Servis sağlayıcılar: Ek olarak, bize hizmet veren üçüncü kişi sağlayıcılar çerez kimliğinizle bağlantılı verilere erişebilir. Çerezlerimizi yönetmek için üçüncü kişi medya ajansları, reklam alışverişi platformları ve reklam ağları kullanırız.

Kişisel verilerinizi nasıl koruyoruz

Kişisel verilerinizi verilerin güvenliğinden emin olmak için yetkisiz erişimlere, ifşa edilmesine, kullanılmasına, düzenlenmesine veya kaybolmasına karşı korumak amacıyla şifreleme teknolojilerden yararlanarak teknik ve kurumsal düzeyde uygun güvenlik önlemleri alırız.

Huawei, AB'nin Avrupa Ekonomik Alanı (AEA) dışına aktarılan kişisel verilerin korunmasına yönelik geçerli yasal gerekliliklerine uygun davranır. Kişisel verilerin kurumsal grubumuz içinde paylaşılması hususunda AB'nin standart sözleşme hükümlerine bağlıyızdır, böylece AB veri koruma yasasının doğrudan uygulanmadığı durumlarda bile kişisel verileriniz için eşdeğer bir veri koruması sağlandığından emin olursunuz. Kişisel verileri üçüncü taraf tedarikçi ve ortaklarla paylaşmak için AB Genel Veri Koruma Tüzüğü ve yürürlükteki diğer AB yasaları kapsamında tanınan, AB Standart Sözleşme Maddeleri kapsamında yürürlüğe girecek diğer mekanizmaları da içeren çeşitli yasal mekanizmaları kullanıyoruz.

Haklarınız ve tercihleriniz

Verilerinizle ilgili olarak erişim, düzeltme, silme, kısıtlama, itiraz veya taşınabilirlik haklarını kullanmak, Veri Koruma Görevlisi ile (Data Protection Officer) iletişim kurmak veya Huawei'in kişisel verilerinizi nasıl işlediğiyle ilgili herhangi bir şikayetiniz veya sorunuz varsa lütfen sorunuzu rndturkey@huawei.com gönderin.

Yukarıdaki "Üçüncü kişilerle veri paylaşır mıyız?" bölümünde açıklanan üçüncü kişiler karşısındaki haklarınızı öğrenmek için lütfen doğrudan bu üçüncü kişilerle iletişim kurun.

Ayrıca kişisel veri koruma yetkili kuruluşa şikayette bulunma hakkınız da vardır.

Çerez türleri

Oturum tanımlama bilgileri: Bu tanımlama bilgileri, yalnızca tarayıcı oturumunuz sırasında, yani web sitesinden ayrılıncaya kadar tarayıcınızda kalır.

Kalıcı çerezler: Bu çerezler, tarayıcı oturumundan sonra belirli bir süre tarayıcınızda kalır (sizin tarafınızdan silinmedikçe).

Cookie Service ProviderÇerez İsmiÇerez AmacıÇerez TipiÇerez Süresi
Talent InterviewGoogleTagManagerV2GoogleTagManager ile paylaşılan cihaz bilgileriKalıcı1 yıl
Google Tag Manager_dc_gtm_UA-*Google Tag Manager tarafından kullanılır. Kullanıcının site ile etkileşimlerini takip etmekte kullanılır.1. Parti Kalıcı1 gün
Talent Interview_gaGoogle Analytics tarafından kullanıcıların websitesi kullanımına ilişkin istatistiksel veri elde etmek için kullanılır.Kalıcı2 yıl
Google_gacKullanıcılara ilişkin Google Ads kampanya bilgilerini tutarKalıcı90 gün
Talent Interview_gatGoogle Analytics tarafından belirli zaman periyodu içindeki sorguları kontrol altında tutmak için kullanılır.Kalıcı1 dakika
Googlecto_lwidGoogle tarafından, kullanıcılara hedefli reklamlar gösterebilmek için; kullanıcıların websitesi ziyaretlerine ilişkin, ziyaret sayısı, ortalama ziyaret süresi, ziyaret edilen sayfalar gibi bilgileri anonim olarak tutar.Kalıcı13 ay
Talent Interview_gidGoogle Analytics tarafından kullanıcıların websitesi kullanımına ilişkin istatistiksel veri elde etmek için kullanılır.Kalıcı365 gün
Google_gcl_awGoogle Ads reklamlarının tıklanma bilgisini tutmak için kullanılırKalıcı3 ay
Talent Interview_fbpFacebook tarafından kullanıcılara reklam ürünlerini sunmak için kullanılırKalıcı3 ay
FacebookfrFacebook tarafından daha sonrasında reklam aktivitelerinde kullanılmak üzere, kullanıcıların online davranışlarını izlemek için kullanılır.Kalıcı3 ay
Marketingutm_sourceKullanıcıların ziyaret kanalı bilgisini kaynak olarak tutmakKalıcı30 gün
Marketingutm_mediumKullanıcıların ziyaret kanalı bilgisini araç olarak tutmakKalıcı30 gün
Marketingutm_campaignKullanıcıların ziyaret kanalı bilgisini kampanya olarak tutmakKalıcı30 gün
TwitterTwitter – guest_idTwitter feed tarafından kullanılır. Bu çerez, tarayıcının Twitter hesabımızdan en son haberleri görüntülemek için konuk kimliğini hatırlamasını sağlamak üzere ayarlanmıştır.Kalıcı2 yıl
TwitterTwitter - Personalization IDTwitter tarafından reklamlardan gelen kullanıcının tanımlanmasını ve hareketlerinin izlenmesini sağlamak amacıyla kullanılır.Kalıcı2 yıl
Twitterpersonalization_idTwitter tarafından reklamlardan gelen kullanıcıları tespit etmek ve hareketlerini takip etmek için kullanılır.Kalıcı2 yıl
LinkedInbcookie/bscookie/lidc/langLinkedIn, buton işlevselliğini, güvenliği ve kullanıcı izleme çerezlerini paylaşır.3. Parti Kalıcı2 yıl
LinkedInJSESSIONIDLinkedIn profil verilerine dayalı olarak kullanıcılar hakkında bilgi sağlar.3. Parti Kalıcı2 yıl
Microsoft Clarity_clickClarity’i kullanarak domain alanında depolar.Kalıcı1 yıl
Microsoft ClarityCLIDClarity domain’inde depolar.Kalıcı1 yıl
Google OptimizegaexpBir kullanıcının bir denemeye dahil edilmesini ve bir kullanıcının dahil olduğu denemenin sona ermesini belirlemek için kullanılır.KalıcıDeneyime bağlı olarak değişebilir, genellikle 90 gündür.
Google Optimize_opt_awcidGoogle Ads Müşteri Kimlikleriyle eşlenen kampanyalar için kullanılır.Kalıcı24 Saat
Google Optimize_opt_awmidGoogle Ads Kampanya Kimlikleriyle eşlenen kampanyalar için kullanılır.Kalıcı24 Saat
Google Optimize_opt_awgidGoogle Ads Reklam Grubu Kimlikleriyle eşlenen kampanyalar için kullanılırKalıcı24 Saat
Google Optimize_opt_awkidGoogle Ads Criterion Kimlikleriyle eşlenen kampanyalar için kullanılır.Kalıcı24 Saat
Google Optimize_opt_utmcon utm_campaign sorgu parametresini saklar.Kalıcı24 Saat
Google Optimize_opt_expidBu çerez, bir yönlendirme denemesi çalıştırılırken oluşturulur. Deneme kimliğini, varyant kimliğini ve yönlendirilen sayfaya yönlendireni depolar.Kalıcı10 Saniye
İnternet sitemizdeki deneyiminizi iyileştirmek, site kullanımını analiz etmek ve pazarlama çalışmalarımız için çerezler kullanıyoruz. Çerez kullanımı hakkında kapsamlı bilgi için: Çerez Politikası
Tüm çerezlerin kullanımı ve verilerinizin bu kapsamda yurtdışına aktarımını onaylamak için "Tüm Çerezleri Kabul Et" butonuna tıklayabilirsiniz. Tercihlerinizi özelleştirmek için "Çerez Ayarları" butonuna tıklayabilirsiniz.